parking-picture-1200x627px.jpg

Driv mer trafik till dina parkeringsytor

 

BLI ETT MED STADEN

Trafikstockning är ett stort problem. För en utomstående kan det vara svårt att förstå hur privata parkeringsoperatörer och städer på bästa sätt kan interagera. För oss är det mycket tydligare.

 Det är ett välkänt faktum att förare slösar mycket tid på att leta efter en parkeringsplats vilket kan vara stressigt när de försöker hinna i tid till sin destination. Ju fler bilar som står parkerade på gatorna, desto mindre tillgängliga utrymmen finns det. Allt eftersom förare fortsätter att söka efter en ledig parkeringsplats så ökar trafikstockningarna.

 Men det finns en enkel lösning på allt detta.

Privata parkeringsplatser och garage är en viktig del av varje stads infrastrukturekosystem, eftersom de minskar belastningen av trafikbelastningen som orsakas av bilar som söker efter gatuparkering. Vid parkering på dessa så kallade off street-ytor reduceras trafikstockningar och trängsel i staden.  

 Dessa off-street-ytor bidrar till ett enklare stadsliv då de ofta erbjuder ett stort antal parkeringsplatser vid högt trafikerade evenemang, såsom sportevenemang och konserter, samt andra optimala platser nära museer, restauranger och liknande. Garagen spelar därmed en viktig roll i att skapa en koppling mellan stadens liv och kultur, och stadsinvånarna.

SPARA TID

Som EasyPark-användare sparar förare inte bara tid när de hanterar parkeringen via sina telefoner. Genom vår Find & Park-tjänst kan användarna även hitta gatuparkering betydligt snabbare och betydligt närmare deras destination. Är gatorna för trafikerade, guidar appen dem till närmaste garage istället för att spara dyrbar tid.

Genom att göra förare medvetna om den genomsnittliga tiden som krävs för att hitta en parkeringsplats på gatan, i jämförelse med direktnavigering till ett garage, kan de enkelt se fördelen med att köra till närmaste garage istället. Detta är alltså en stor fördel för både parkeringsoperatörer och städer, eftersom det avlastar trafiken som uppstår vid sökandet av ledig gatuparkering.

Att spara tid är den främsta prioriteringen för förare när det gäller parkering, särskilt de som kör på jobbet. Faktum är att EasyPark enbart i Sverige har hundratusentals användare som kör på arbetet, och många fler runtom i Europa. Vi ser även att våra företagsanvändare föredrar att parkera i garage när de kan hantera sin parkering med EasyPark, eftersom det sparar dem besväret att samla in kvitton och bokföra kostnader senare.

EASYPARKS ROLL I PARKERINGSINDUSTRIN

På EasyPark arbetar vi med både städer och privata parkeringsoperatörer för att underlätta stadslivet över hela Europa. Vi vill att förare ska kunna hitta en parkeringsplats när de behöver det varhelst de befinner sig.

För alla inblandades bästa, gör vi det genom att driva trafiken bort från gatorna och in i garage och andra parkeringsområden. Se hur EasyPark kan öka trafiken i ditt garage idag.

 

(om du är ägare eller förvaltare av en fastighet, vänligen kontakta det företag som hanterar parkeringen så de kan aktivera EasyPark på dina parkeringsytor)