Digital_EasyPark B2C (1).png

DOWNLOAD DE EASYPARK app

Hoe gebruik ik de EasyPark app
voor mobiel parkeren?

 1. Download de EasyPark app via de App Store, Google Play Store via je smartphone of klik op de roze button hierboven.

 2. Registreer je gegevens in de EasyPark app, stel de betaalmethode in en voeg een voertuig toe.

  In Nederland accepteren we de volgende betaalmethodes: MasterCard, VISA, PayPal, AMEX.

  In de EasyPark-app zie je linksonder een auto-icoontje. Hier wordt je huidige kenteken weergegeven. Als je op het icoontje klikt, kun je een ander voertuig selecteren en nieuwe voertuigen toevoegen.

  Wanneer je een parkeeractie wilt starten, wordt het geselecteerde kenteken weergegeven onder het klokicoontje. Hier is het ook nog mogelijk om een ander voertuig te selecteren.

 3. Parkeer de auto.

 4. Parkeerplek gevonden?

  Open de EasyPark-app wanneer je nog in je auto zit of dicht bij je auto bent. De kaart op het beginscherm laat direct je locatie en het bijbehorende zonenummer zien.

  Let erop dat je gps aan staat en dat je checkt of de locatie van de pin op de kaart overeenkomt met de locatie van je auto. Wanneer je de parkeeractie hebt gestart, kun je je gps weer uit zetten.

  Om de nauwkeurigheid van de locatievoorzieningen van je telefoon te verbeteren, kun je je wifi aanzetten. Je hoeft hiermee geen verbinding te hebben, maar wanneer je telefoon naar wifi-signalen zoekt, wordt de locatie van je telefoon gecorrigeerd.

  Als een laatste alternatief, kun je de code van de parkeerzone waar je geparkeerd staat ook handmatig invoeren.

 5. Parkeersessie starten, stoppen of verlengen.

  Wanneer je de zone hebt geselecteerd waar je wilt parkeren, kom je via de roze knop bij het parkeerscherm. Let erop dat je het juiste kenteken geselecteerd hebt.

  Draai het wiel om de tijd in te stellen die je denkt nodig te hebben. Dan klik je op "Start parkeeractie" om te beginnen met parkeren.

  Om je parkeertijd te verlengen of verkorten, draai je opnieuw het wiel. Klik op "Bevestig nieuwe parkeeractie" om de nieuwe tijd in te stellen.

  Om te stoppen met parkeren, klik je op "Stop parkeeractie". Je krijgt hierna een overzicht van je parkeeractie te zien en betaalt nooit meer teveel!

 6. Hoe weet de parkeercontroleur of ik betaald heb?

  EasyPark stuurt een signaal naar de database van de parkeeroperator. In de meeste zones scant de parkeercontroleur je kenteken en krijgen zo te zien of je hebt betaald of niet.

  Mocht je in andere landen dan Nederland parkeren met EasyPark, dan kan het zijn dat je een handgeschreven notitie of een EasyPark-sticker achter je voorruit moet hebben. Als dit het geval is, laat de app het je weten.

Voor meer informatie of vragen, kun je altijd onze helppagina bekijken óf contact
opnemen met onze klantenservice via
klantenservice@easypark.net of 085-0657180